Често задавани въпроси

 1. 1
  Защо Фемарел е вече Фемарел Речардж® ?

  Формулата на Фемарел Речардж® включва  добавен витамин В6, който подкрепя действието на активната съставка DT56aи способства за по-бързия и продължителен ефект по отношение на вегетативните и психо-емоционлни проблеми в периода на същинската менопауза – горещи вълни, промяна в настроенията, безсъние, меланхолия и апатия и други

 2. 2
  Какво е Фемарел Речардж® ?

  Фемарел Речардж® е натурален, стандартизиран и уникален Селективен Модулатор на Естрогенните Рецептори (SERM). SERM се отличава от типичните рецепторни агонисти или антагонисти по това, че има различен ефект в различните тъкани, като по този начин е възможно селективно да се блокират или стимулират естроген-подобни реакции в различни тъкани. Така Фемарел Речардж ® допринася за облекчаване на менопаузалните симптоми и за подобряване на здравето на костите без да има неблагоприятни ефекти върху тъканите на гърдата и матката. Фемарел Речардж ® не съдържа естроген и не е изофлавонов екстракт.

 3. 3
  Каква е ползата от допълнителният витамин В6 във новият Фемарел Речардж®?

   Витамин В6 Витамин В6 стимулира правилната асимилация на мазнини и белтъчини и допринася за трансформирацията на триптофана (основна аминокиселина) в ниацин. Триптофанът  облекчава стреса, влияе благоприятно на сърцето, контролира телесното тегло като намалява апетита и повишава отделянето на растежен хормон, спомага срещу мигрени и намалява някои от вредните въздействия на никотина, повлиява нивата на серотонина в мозъка.Витамин В6 е  необходим за образуване на антитела и червени кръвни клетки. Други полезни ефекти са облекчаването на гаденето и редуцирането на проблеми, свързани със сухотата на устата и уринирането.

 4. 4
  Естроген или хормон е Фемарел Речардж ®?

  Фемарел Речардж® не е естроген и не е хормон. Фемарел Речардж® е терапевтично решение наречено Селективен Модулатор на Естрогенните Рецептори (SERM).

 5. 5
  Колко скоро можем да очакваме облекчение в симптомите на менопаузата при терапия с Фемарел®?

  Ще почувствате облекчение още по време на първия месец прием, тоест още с първата закупена кутия Фемарел®.

 6. 6
  Каква е разликата между Фемарел Речардж ® и хормоно-заместителна терапия?

  Фемарел Речардж ®  има селективен ефект относно естроген-рецепторите в различните органи и тъкани. Клинично и лабораторно доказано е, че за разлика от хормоните той не активира естроген рецепторите в гърдата и матката като по този начин НЕ увеличава риска от рак на гърдата и матката. В същото време успешно премахва неприятните симптоми на менопаузата по отношение на психо-емоционалното състояние горещите вълни, смущенията в съня, нощното изпотяване, влагалищната сухота и костната плътност. Тези положителни ефекти се дължат на активирането на естроген-рецепторите в съответните тъкани и органи.

 7. 7
  На какво се дължи високият профил на безопасност на Фемарел Речардж®?

  Безопасността на Фемарел Речардж® се дължи на антагонистичния(потискащ) ефект на активното вещество по отношение естроген-рецепторите в гърдата и матката. Фемарел Речардж® няма ефект на хормон, затова организмът не го разпознава като такъв. Той не влияе на общия хормонален профил, затова може да се приема и от жени с проблеми на щитовидната жлеза. Не предизвиква образуване на тромби, което го прави безопасен дори за жени, склонни към тромбофилия.

 8. 8
  На кого се препоръчва Фемарел Речардж ®?

  Фемарел Речардж® се препоръчва за жени в перименопаузата и след това. Жените в постменопауза също могат да се възползват от благоприятния ефект на Фемарел Речардж ® върху здравето на костите и вагиналната сухота. Фемарел Речардж ® предоставя облекчение на симптомите на менопаузата и дългосрочна инвестиция за по-добро качество на живот.

 9. 9
  Какъв е препоръчителният дневен прием на Фемарел Речардж ®?

  Фемарел Речардж® трябва да се приема два пъти дневно, една капсула сутрин и една вечер. Капсулата се поглъща с чаша вода. Важно е да приемате две капсули дневно, защото това е необходимата доза за постигане на максимален ефект.

 10. 10
  Колко скоро можем да очакваме облекчение в симптомите на менопаузата при терапия с Фемарел Речардж ®?

  Ще почувствате облекчение още по време на първия месец прием, тоест още с първата закупена кутия Фемарел Речардж®

 11. 11
  Колко дълго може да се използва Фемарел Речардж ®?

  Тъй като Фемарел Речардж® облекчава симптомите на менопаузата и едновременно с това подпомага здравето на костите, той може да бъде приеман от появата на симптомите на менопаузата нататък. Проучванията показват, че жените, които приемат Фемарел Речардж® усещат силно облекчение на симптомите на менопаузата, като например горещи вълни, смущения в съня, промени в настроението, отпадналост, вагинална сухота, като в същото време те се радват на по-добро здраве на костите. Следователно, ползите от Фемарел Речардж® са налични на всички етапи на менопаузата и след това.

 12. 12
  След наложила се оперативна намеса съм в период на менопауза, мога ли да използвам Фемарел Речардж® за справяне със симптомите?

  Да, Фемарел Речардж® може да се използва и в период на изкуствено настъпила менопауза след операция или хормонално предизвикана такава.

 13. 13
  Имах онкологично заболяване, мога ли да използвам Фемарел Речардж® за овладяване на симптомите на менопауза?

  Да, Фемарел Речардж® може да се използва при повишен риск от онкологично заболяване (наследствена обремененост) или след прекарано такова. Въпреки това, профилактичните прегледи на 6 месеца (или по-кратък срок, ако се налага) са задължителни.

 14. 14
  Мога ли да използвам Фемарел Речардж® за овладяване на симптомите на менопауза, които получих при лечение с препарат за миомни възли?

  Да, Фемарел Речардж®е подходящ при всички случаи на изкуствено предизвикана менопауза, включително и след склерозиране на миоматозни възли.

 15. 15
  Оказва ли благоприятно въздействие Фемарел Речардж® върху либидото?

  Да, Фемарел Речардж® способства  за подобряване на вагиналната сухота, което от своя страна оказва благоприятен ефект върху либидото.

Винаги можете да се обърнете към нас с въпроси, свързани с Фемарел® и етапите на менопаузата като ни пишете на e-mail адрес info@femarelle.bg Ние ще се постараем да ви отговорим в най-кратък срок.

box1
box9
box3