Статии

Отново като себе си

16За жените, баланса и следите на времето

 

Обичаме да сме модерни жени – със семейство, но и с успешна кариера. Харесва ни да пътуваме, да сме активни, да живеем на пълни обороти. Искаме да сме млади – нали до онази граница „55+“ има още време. Казват, че 40 е новото 20. Ние сме доказателството!

И все пак понякога се поглеждаме в огледалото сутрин и ни е трудно да се познаем. Виждаме своето отражение, но то е някак по-уморено, кожата по-суха и не толкова еластична. Може би защото пак не сме спали добре. А това още една бръчка ли е? И около очите също? Нямаме настроение. Приготвяме се за деня, но ни е трудно да се почувстваме добре в кожата си.

При жените хормоналният баланс е важен, знаем го още от малки, но макар да сме свикнали с месечните промени на хормоните, на 40 едва ли  би ни дошло наум, че може би настъпват генерални промени в организма ни. Ужас! Толкова рано? Всъщност естрогенът в тялото на жената започва да намалява, макар и бавно, още след 40 (за съжаление, понякога  дори и преди това). Този спад в синтезата му  влияе негативно както на външния вид, така и на съня и настроението. Сякаш вътрешно и външно не сме себе си. Бръчките и по-тънката кожа са това, което виждаме с очите си. А нервността и проблемите с концентрацията често не са просто резултат от лош ден. Да, менопаузата е още далече, но времето да действаме, за да запазим младостта и да се почувстваме отново като себе си, е тук и е именно сега.

Знаем го добре – да се движим повече, да се грижим да имаме достатъчно часове пълноценен сън, да се храним здравословно са важни навици, които ще ни помогнат да си възвърнем енергията.  От голямо значение е да приемаме по-малко от „бързите въглехидрати“ и повече растителни фибри, омега-3 мастни киселини и калций. Започваме да тичаме в парка или да ходим на фитнес. А ако искаме и допълнителна помощ, можем да я получим от Femarelle® Rejuvenate (Фемарел Реджувинейт). Не, това не е поредният продукт за менопауза. Той е създаден за активните жени като нас, които не искат да се носят по течението на времето. Създаден е да помогне за връщане  виталността на целия организъм и е подкрепен от множество проучвания и препоръчван от топ специалисти от целия свят.

Единствената по рода си формула на Femarelle® Rejuvenate включва патентования дериват от негенномодифицирана соя, ферментирала при специални условия (DT56a), ленено семе, витамин В2 и биотин, които допринасят за енергийния метаболизъм, намаляват умората и вариациите в настроението. Сънят се подобрява и така можем да отпочинем по-пълноценно. Добавените витамини В2 и биотин също играят важна роля за структурата  и цвежия вид на кожата, ноктите и косата. Възможно е да забележите промяната още през първия месец на приема – а за дамите, които не искат да губят времето си, това е важно. Допълнителен плюс е, че няма да натрупате килограми през този преходен период.

Времето, както щастието, е нещо, от което искаме да имаме по много. Сега е моментът да се вгледаме навътре. От какво имаме нужда, за да се почувстваме отново като себе си, такива, каквито сме се харесвали и искаме да бъдем? Какво ще ни помогне да имаме самочувствие, но и да сме истински добре? А грижата за себе си означава, че отново ще се насладим на всеки идващ ден, от първия поглед в огледалото.

Публикация в списание Мениджър, август 2018